wishlist

Mijn Wish List

Nog een weekje en dan is 2015 verleden tijd! Het is natuurlijk enorm cliché om te zeggen, maar het afgelopen jaar vloog weer voorbij! De meeste mensen zijn daarom ook weer druk bezig met het opstellen van doelen voor het nieuwe jaar, maar eerlijk gezegd geloof ik daar niet zo in.

Vaak zijn het ook ieder jaar dezelfde doelen zoals meer sporten, minder snacken of gezonder eten. Vervolgens worden deze doelen eind januari vaak al weer in de prullenbak gegooid, want ‘vul hier een excuus in‘. En voel je niet beledigd door deze uitspraak, want als ik doelen zou opstellen voor een nieuw jaar, zou ik het hoogstwaarschijnlijk ook niet volhouden 😉 En dat is ook de reden dat ik geen doelen voor mezelf stel.

Wel vind ik het leuk om lijstjes te maken van de dingen die ik graag wil doen en daarom leek het mij leuk om een Wish List op te stellen! Een Wish List is eigenlijk gewoon een verlanglijstje dat voor mijzelf maak, waarin ik schrijf wat ik graag zou willen doen in 2016. Ook staan er in mijn geval veel materialistische dingen op mijn Wish List, aangezien ik zo nu en dan een behoorlijk materialistisch persoon kan zijn. En ach, wie houd er niet van een cadeautje aan zichzelf op z’n tijd? Moet kunnen!

Het leuke van een Wish List is dat je aan het eind van het jaar kunt terug kijken naar wat je graag wilde doen en kan zien wat je allemaal van je lijstje hebt kunt afstrepen! En als je bepaalde dingen nog niet hebt kunnen doen, dan heb je weer een nieuw jaar in het vooruitzicht om het alsnog te kunnen doen, no pressure! 🙂

Mijn lijstje voor 2016 is vrij lang en dat komt doordat ik hier in Lissabon tot de conclusie ben gekomen dat ik veel meer wil zien in 2016. In Lissabon loop ik regelmatig uren lang door de stad met mijn camera om foto’s te maken van de mooie dingen die ik tegenkom en dit wil ik in Nederland gaan doorzetten. Ik deed dit voorheen ook wel eens in Nederland, maar ik maakte er niet zoveel tijd voor vrij als dat ik hier doe, maar daar gaat verandering in komen! Anyway, hieronder mijn Wish List voor 2016!

wishlist

Boeken

Vroeger was ik een enorme boekenworm, maar de laatste jaren is dit een beetje verwaterd. Komend jaar wil ik weer meer boeken in mijn bezit hebben. De volgende boeken staan onder andere op mijn verlanglijstje:


♦ Christian Louboutin – Christian Louboutin & Philippe Garcia 
♦ Humans of New York, Stories –
Brandon Stanton
♦ The photographer’s playbook – Jason Fulford
♦ Street photographer – Vivian Maier
♦ Skate the World, Photographing One World of Skateboarding – Jonathan Mehring & Tony Hawk
♦ Creative Lettering and Beyond – Gabri Joy Kirkendall & Laura Lavender
♦ Tattoo supermodels – Christian Saint
♦ In Vogue – Alberto Oliva, Norberto Anglett

♦ The Great Wide Open, Outdoor Adventure & Landscape Photography – R. klanten
♦ Polaroid Book, Instant And Unique –  Barbara Hitchcock
♦ Graphic Design – Know Your Onions  – D. de Soto
♦ National Geographic Rarely Seen – National Geographic

♦ Wall & Piece – Banksy
♦ Banksy in New York – Ray Mock
♦ VANS BNLX Photography Journey – Rob Rouleaux
VANS Book: OFF THE WALL (50th anniversary edition)

wishlist boeken

Reizen
Lissabon heeft mij doen beseffen dat ik toch meer wil zien van de wereld dan ik voorheen dacht. Het allerliefst zou ik naar Mexico gaan, maar ik heb met mijzelf afgesproken dit sowieso te bewaren voor wanneer ik ben afgestudeerd, zodat ik alle tijd heb om te sparen voor deze reis 🙂 Dus eerst maar eens beginnen met Europa. Dit lijstje zal waarschijnlijk met de jaren uitbreiden en het is ook zeker niet haalbaar om alles in 2016 te zien, maar tot nu toe zijn dit de landen met mijn grootste voorkeur.

♦ Belgie: Antwerpen
♦ Duitsland: Berlijn, Hamburg
♦ Frankrijk:
Parijs
♦ Griekenland: Athene
♦ Italie: Rome, Venetie, Florrance, Napels
♦ Kroatië: Plitvice meren
♦ Noorwegen
♦ Oostenrijk: Wenen
♦ Spanje: Barcelona, Madrid, Segovia

♦ Turkije: Istanbul
♦ Tsjechie: Praag
♦ UK: Ierland, Schotland, London

♦ Zweden
♦ Zwitserland

Ook binnen Nederland heb ik nog genoeg steden die ik eens zou willen bezoeken om er te fotograferen.

♦ Amersfoort
♦ Arnhem
♦ Breda
♦ Den Bosch
♦ Den Haag
♦ Eindhoven
♦ Leiden
♦ Maastricht
♦ Middelburg
♦ Schiermonnikoog
♦ Utrecht

 

Fotografie
Op het gebied van fotografie heb ik genoeg wensen op mijn lijstje staan! Ook dit is een onderdeel dat zo nu en dan aangevuld zal worden, omdat ik continu nieuwe inspiratie opdoe en nieuwe hebbedingetje tegen kom.

♦ ABC serie 
Kleur serie
♦ 52 weeks serie
♦ Experimenteren met avond fotografie
♦ Oostvaardersplassen bezoeken en fotograferen (Dit staat al zo lang op mijn lijstje en moet écht in 2016 gaan gebeuren!)

♦ Workshop volgen bij Sabine Metz en/of Richard Terborg
♦ Meer eigen werk laten afdrukken
♦ Instax Mini 8
♦ Upgrade naar een Canon EOS 70D
♦ Een goede camera rugzak aanschaffen
♦ Een Wacom tekentablet aanschaffen
♦ Een MacBook Pro 15″ Retina-display aanschaffen
♦ Dell Ultrasharp U2515H externe monitor

Uitstapjes
Veel mensen kijken raar op wanneer ik ze vertel dat ik nog nooit een dagje naar een Spa geweest ben, dit kon dus zeker niet ontbreken op mijn uitstapjes lijstje.

♦ Eens een spa bezoeken!
Een vakantie boeken via srprs.me
♦ Vaker random wandelingen maken met camera
♦ Een overnachting in een hotel boeken
♦ Pathé Gold Member worden, om onbeperkt naar de bios te kunnen

♦ Vaker naar het bos gaan
♦ Vaker naar de zee gaan

Interieur
Nu komt de materialist in mij naar boven, plus ik heb een zwak voor toffe interieur spulletjes, dus dit lijstje zal geheid zo nu en dan aangevuld worden!

♦ Een nieuwe bank!
♦ Een grote wandspiegel

♦ Een mega prikbord
Een muur in mijn toekomstige huis voorzien van behang met een stenen muur print
♦ Een custom krabpaal maken voor Nuka
♦ Mexicaans kleedje scoren

♦ Een wandkastje maken van steigerhout
♦ Nieuw tv meubel
♦ Meer planten in huis
♦ Meer bloemen in huis

wishlist

En tot slot om mijn Wish List af te sluiten: Een nieuw huisje!
Ik heb mijn mooie studio in Leeuwarden, waar ik 4 jaar gewoond heb, moeten opzeggen voordat ik naar Lissabon vertrok. Daardoor ben ik in principe dakloos als ik terug kom naar Nederland, maar gelukkig kan ik wel eventjes bij mijn ouders logeren. Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuk appartementje in Zwolle, maar het is een lastige zoektocht. Inmiddels heb ik de hoop wel een beetje opgegeven en ben ik ook in Leeuwarden weer aan het rondkijken. Hopelijk vind ik voor februari 2016 alsnog een leuk appartementje! 🙂

En dat was mijn lijstje, nou ja, zeg maar gerust lijst! Zoals je kunt zien staat er behoorlijk wat op, maar mij kennende zullen er ook regelmatig nieuwe items toegevoegd worden. Daarom heb ik mijn Wish List ook vastgemaakt in het menu van mijn blog, zodat zowel jij, als ik, het lijstje makkelijk terug kunnen vinden. 🙂

Wat vind jij van het lijstje? Vind jij het leuker dan het opstellen van doelen? En wat zou jij er zelf opzetten? 
Laat het me weten in de comments 🙂

♥ – Tini