Leeuwarden

Waar je huis woont | TAG

Ik vond het wel weer eens tijd voor een leuke blog TAG! De tag die ik vandaag invul heet, zoals de titel al verklapt, Waar Je Huis Woont en is bedacht door bloggers Nesrin en Maris.  Sinds mijn achttiende woon ik in Leeuwarden. Een klein, maar heel fijn stadje en natuurlijk verkozen tot Culture Hoofdstad van Europa 2018! Dus als je onder andere wilt weten of ik het leuk vind om hier te wonen, zou ik vooral even lekker doorlezen 🙂

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Zoals ik dus al verklapt heb in de intro woon ik in Leeuwarden! En hier ben ik niet geboren en getogen. Ik ben geboren in Meppel (Drenthe) en eigenlijk grotendeels opgegroeid in twee kleine dorpjes in Friesland. Toen ik achttien werd was ik het kleine dorpje echt helemaal zat en besloot ik naar Leeuwarden te verhuizen.

Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Ik voel mij heel erg thuis in Leeuwarden. Het is misschien niet de meest spraakmakende stad van Nederland, maar eerlijk, Leeuwarden kan best tof zijn! Er zijn genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes. En hé, we zijn niet voor niets uitgekozen als Culture Hoofdstad van Europa in 2018 😉 En behalve dat ik mij thuis voel in Leeuwarden, voel ik mij hier ook altijd heel erg veilig. Ik durf hier met gemak ’s nachts in mijn eentje over straat te lopen, terwijl dat in andere steden toch echt wel anders is.

wishlist, leeuwarden

Wil je hier blijven wonen?

Weet ik nog niet eigenlijk. Ik heb altijd al gezegd dat ik heel graag naar het buitenland wil verhuizen. Of op z’n minst naar een grotere stad in Nederland, maar ik weet het niet zo goed. Leeuwarden is eigenlijk best een prima stadje en het is vooral heel goedkoop wonen en dat maakt het vooral heel aantrekkelijk. Ik vind het idee van wonen in de Randstad echt geweldig hoor, maar het is zo enorm duur. De laatste tijd is dat toch wel een ding wat mij echt tegenhoud. Wil ik mij echt scheel gaan betalen een klein mini huisje in de randstad? Of wil ik een mooie, ruime woning dat nog steeds makkelijk betaalbaar is gewoon in Leeuwarden? Ik weet het niet.

In wat voor soort huis woon je?

In een appartementje! En dat vind ik echt super leuk. Ik heb twee slaapkamers en een heel ruime woonkamer.  En ik heb enorm mazzel gehad dat ik een appartement op een hoek heb weten te scoren. Hierdoor heb een extra raam in mijn woonkamer namelijk, wat ik persoonlijk heel fijn vind. Oh, en ik heb een fantastisch uitzicht al zeg ik het zelf. Ik woon namelijk op de derde verdieping en kijk uit op de rand van het Leeuwarder Bos. De zonsondergang die ik iedere avond kan bewonderen is soms echt adembenemend. Hieronder een impressie van wat ik zoal heb mogen bewonderen op het gebied van zonsondergangen van februari tot eind juni. Word ik toch wel heel vrolijk van!

uitzicht, Leeuwarden

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Het leukste vind ik dat alles lekker dichtbij is. En dat er tegenwoordig ook best veel georganiseerd wordt in de stad en de omliggende parken/pleinen. Dat maakt het toch een stuk levendiger. Wat ik het stomst vind is dat Leeuwarden de gewoonte heeft zich constant met Groningen te vergelijken. Ik word daar zo moe van. Het lijkt een eeuwige strijd te zijn, wat nergens op slaat, want Leeuwarden is een leuk stadje. Dat vergelijken met Groningen moet echt een keer ophouden, het is geen wedstrijdje. En voor de Liwadders die zeuren dat Groningen leuker is; ga dan lekker daar wonen 😉

Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Plaats vind ik echt heel moeilijk om nu te zeggen. Maar één ding weet ik wel heel zeker en dat is dat ik later een loft wil! Ik vind een loft echt zo vet! En dan het liefst eentje met een mooi dakterras waar ik dan allemaal mooie planten kan neerzetten en een mooie grote hangmat. Ja, dat zie ik helemaal zitten!

Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Oei, hier ben ik heel slecht in. Ik ben niet echt iemand die op de hoogte is van hotspots en dergelijke. Maar mijn persoonlijke hotspot is Kelder 65. Zij hebben de meest lekkere nacho’s van Leeuwarden. Plus er hangt een ontzettend gezellig sfeertje altijd, zeker een aanrader als je eens een drankje wilt doen in Leeuwarden! Oh, en hun hapjes-kaart is ook zeker een aanrader, want die is alles behalve standaard!

En voordat Poppodium Romein gesloten werd, was dat mijn persoonlijke hotspot. Ik kwam daar heel vaak concerten fotograferen en heb daar hele mooie herinneringen gemaakt. Ik mis Romein ook echt heel erg en merk ook dat ik sinds hun sluiting ook maar heel weinig concerten heb gefotografeerd. Een van de mooie momenten die ik daar heb meegemaakt was de show van The Opposites met Fata in het voorprogramma. Hier heb ik echt zulke toffe foto’s geschoten. Hieronder een foto van Wantigga die ik heb gemaakt. 🙂

wantigga, FATA , Poppodium Romein, Leeuwarden

Ja, ik heb mooie herinneringen aan mien stadsje! Voorlopig ga ik hier in ieder geval nog niet weg. Wie weet in de toekomst, maar dan kan ik in ieder geval zeggen: “gelukkig hebben we de foto’s nog!” haha.

Mocht je deze TAG ook willen invullen, vergeet dan niet om Nesrin en Maris credits te geven 🙂 En mocht je hem zelf al eens ingevuld hebben, laat dan een linkje achter in de comments! Ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie antwoorden 🙂

In welke plaats zou jij het allerliefst willen wonen? 

♥ – Tini