boek, waarde

Drie boeken van waarde

Zoals ik al vaker genoemd heb op mijn blog, houd ik enorm van boeken. Maar zoals ik ook vaker genoemd heb, heb ik het lezen van boeken wel een beetje verwaarloosd de afgelopen jaren. Ik ben nog steeds van plan het weer op te pakken, maar vandaag vertel ik jullie welke drie boeken voor mij een persoonlijke waarde hebben. De vraag van de tweede bloggers boot-camp is namelijk:

Als jij drie boeken zou moeten doorgeven aan anderen, welke drie boeken van waarde zouden dit zijn en waarom?

Ik neusde even in mijn collectie en er sprong niet gelijk iets uit waarvan ik dacht: dit moet iemand lezen! Maar er sprongen wel gelijk een aantal boeken uit die voor mij persoonlijk heel veel waarde hebben. En dus ga ik deze boeken vandaag met jullie delen.

Humans of New York

boek, waarde, humans of new york, brandon stanton

Het eerste boek is van Brandon Stanton; Humans of New York, ook wel bekend onder de afkorting HONY. Brandon Stanton is al een aantal jaren bezig met het portretteren van mensen op straat in New York. Hij plaatste zijn foto’s op zijn blog met een korte quote van de persoon op de foto erbij. Je hebt ongetwijfeld wel eens een Facebookpost van HONY voorbij zien komen, want het is een tijdje een echte hype geweest. Overal doken ook opeens Facebook pagina’s op met hetzelfde concept, maar dan in een andere stad. Zelfs Leeuwarden heeft een tijdje een heuse Humans of Leeuwarden pagina gehad!

HONY is wel één van mijn favoriete boeken uit mijn collectie. Het heeft voor mij veel waarde, omdat het mij inspireerde om fotografie in een andere stad te gaan studeren. Ik heb nooit echt iets met portretfotografie gehad namelijk, maar HONY heeft dit wel een klein beetje veranderd voor mij. Vooral fashion fotografie vind ik nu echt heel erg tof. En ook dat komt mede door HONY, want er staan prachtige foto’s in van mensen in de meest uiteenlopende stijlen.

Ik kan echt uren in dit boek doorbladeren en gewoon staren naar de mensen op de foto’s. Als ik mij verveel is dit ook vaak het eerste boek dat ik even doorblader. Inmiddels is er ook een tweede boek uit, waarin de verhalen van de personen op de foto’s een stuk langer zijn. Het zal je vast niet verrassen dat dit tweede boek op mijn wishlist staat 😉 Ik ben heel benieuwd wat voor prachtige foto’s er in dat tweede boek staan.

boek, waarde, humans of new york, brandon stanton

Melody – Middernachtmuziek

boek, roman, virginia andrews, melody, middernachtmuziek

Het tweede boek dat voor mij veel waarde heeft, is geschreven door Virginia Andrews en is een roman met een mystiek randje. Ik las dit boek toen ik ongeveer veertien of vijftien was en het heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Het verhaal gaat over Laura en haar vriend Robert. Tijdens een zeiltocht gaat het mis en komt Robert te overlijden. Laura overleeft het, maar komt met geheugenverlies in een psychiatrische inrichting terecht.

Het verhaal maakte zoveel indruk op mij, omdat de liefde tussen Laura en Robert eigenlijk verboden was. Desondanks zetten ze hun relatie door en de liefde die ze voor elkaar voelen is zo enorm goed beschreven. Nu ik er aan terug denk krijg ik eigenlijk meteen al weer zin om het nog een keer te lezen.

Ik kwam er pas recent achter dat dit boek schijnbaar onderdeel is van een reeks van vijf boeken in totaal. Dus misschien dat ik de andere delen ook nog eens ga lezen, maar in principe is dit deel een losstaand boek, dus het is niet perse nodig om ze te lezen.

boek, roman, virginia andrews, melody, middernachtmuziek

De mooiste dierenverhalen uit de wildernis

De mooiste dierenverhalen uit de wildernis

Tot slot het derde en laatste boek van waarde voor mij. En het is eigenlijk een kinderboek. Ik heb het ook niet meer gelezen sinds mijn kindertijd, maar ik vind het nog steeds een prachtig boek. De buitenkant is zo mooi en de binnenkant heeft prachtige illustraties. Als kind was ik gek op dit boek en ik denk dat dit boek in combinatie met de film Balto ook mijn liefde voor wolven heeft aangewakkerd.

Ik kan mij de precieze verhalen uit dit boek niet meer herinneren, maar als ik naar de illustraties kijk word ik wel weer een beetje vrolijk en kan ik mij precies herinneren welke verhalen ik waar gelezen heb. Ook moet ik altijd terug denken aan de dag dat ik dit boek cadeau kreeg. Het was namelijk op een warme zomerdag en ik was met mijn ouders aan het wandelen in het bos. Er was die dag een grote tweedehands boekenmarkt en we keken daar even rond. Ik zag dat boek en ik weet nog dat ik het echt heel graag wilde hebben en dat mijn ouders het toen voor mij gekocht hebben, omdat ze de illustraties zelf ook enorm mooi vonden.

boek, De mooiste dierenverhalen uit de wildernis

Dit waren drie boeken die voor mij veel persoonlijke waarde hebben. Het is niet dat ik de boeken zou aanraden, omdat ze zo enorm goed geschreven zijn en je ze gelezen moet hebben, maar het zijn gewoon boeken die voor mij persoonlijk veel waarde hebben. Van deze drie boeken zou ik HONY nog het meest aanbevelen om te lezen, omdat dit een boek is wat niet heel zwaar is en je vooral heel erg inspireert. Ik denk dat je daar als persoon nog heel veel uit zou kunnen halen 🙂

boeken

Ik vond deze tweede bloggers boot-camp opdracht wel een hele leuke om even bij stil te staan. Er kwamen weer veel herinneringen naar boven en ik wil ook echt weer meer gaan lezen binnenkort. Het opnieuw lezen van boek nummer twee zou een mooi begin zijn om mijn oude hobby weer op te pakken!

Lees jij veel boeken? Zo ja, wat is jouw lievelingsboek?

♥ – Tini