jaloers

8 september 2016 – Jaloers

Op wie ben je jaloers?

Niet specifiek op één persoon.

Maar ik ben wel jaloers op personen in het algemeen die het al helemaal voor elkaar hebben. En daarmee bedoel ik dat ze zijn afgestudeerd, een toffe baan hebben en ook nog eens altijd leuke dingen doen in hun vrije tijd. Daar kan ik wel echt jaloers op zijn. Niet dat ik het zelf slecht doe hoor, zeker niet. Ik studeer hard, heb altijd een bijbaantje gehad en heb nog steeds een leuke bijbaan. En ik mag mijzelf heel gelukkig prijzen met een super mooi appartementje. Maar soms ben ik zo bang voor de toekomst.

Bang dat het mij niet gaat lukken om af te studeren. Bang dat het niet gaat lukken om een toffe baan te vinden. En bovenal bang dat ik niet genoeg tijd meer over houd om de dingen die ik leuk vind te doen. Ik vind nu soms mijn studie en daarnaast één tot drie dagen werken al erg zwaar namelijk. Maarja, ik moet gewoon even ophouden met piekeren over dat soort dingen. En gewoon jaloers zijn op mensen die  hun make-up vet mooi kunnen doen of zo. Of die er altijd perfect gekleed uit zien. Gewoon jaloers zijn op dingen die er eigenlijk geen reet toe doen. Heerlijk lijkt mij dat.