plan

25 september 2016 – Plan

Plan je, of vlieg je door de zetel van je broek?

Nou, dit is wel een heel letterlijke vertaling, maar ik was te lui om grondig te onderzoeken wat een Nederlandse versie van dit spreekwoord is.

Ik plan soms, maar soms ook niet. Wat betreft mijn studie probeer ik wel zo veel mogelijk te plannen. Anders weet ik van mijzelf dat er niet zo heel veel van al mijn ideeën terecht komt. Maar op het gebied van afspreken met mensen en dergelijke, plan ik het liefst niet te ver vooruit. Ik weet nooit hoe ik mij ga voelen over een week, of twee, dus ik wil dan meestal het risico niet nemen om iets te plannen en dan vervolgens te moeten afzeggen.

De laatste twee maanden waren bijvoorbeeld al mijn weekenden al volgepland met sociale activiteiten en daardoor ben ik nu he-le-maal gesloopt. Ik merk aan mijn lijf en vooral mijn geest dat het echt even tijd is om voorlopig niet te veel te doen wat betreft sociale verplichtingen en dergelijke en dus ga ik dat ook lekker niet doen.

Nadeel is wel dat er altijd wel iemand is die klaagt dat ik niets wil plannen om deze reden. Vroeger kon ik mij daar dan heel veel van aan trekken, maar gelukkig heb ik tegenwoordig zoiets van; dikke vinger, ik trek het niet, dus jammer dan.