nieuwe

9 oktober 2016 – nieuwe

Je wilt een nieuwe:

Camera

Of laptop, één van de twee (het liefst beide) zou fijn zijn. Maar een nieuwe camera is op dit moment eigenlijk wel het meest nodig. Ik fotografeer inmiddels al bijna acht jaar, waarvan de afgelopen drie á vier jaar met een Canon EOS 60D. Een prima camera hoor, maar het is wel tijd voor een update.

Het liefst zou ik een full-frame camera willen. Zodat ik mij niet meer gelimiteerd voel als het op ISO instellingen aankomt. Het is gewoon een feit dat de ruisonderdrukking van cropped camera’s gewoon een stuk minder goed is, als die van de full-frame camera’s.

Een nieuwe laptop zou ook wel van pas komen eigenlijk. Ik wil al jáááren een MacBook Pro 15″ en deze staat dan ook op mijn wishlist, maar ja, ze zijn zo vre-se-lijk duur. Voor mij gewoonweg niet te betalen.

Eigenlijk zijn zowel de camera die ik wil als de laptop die ik wil gewoon niet te betalen, ik vraag mij echt af hoe sommige mensen het voor elkaar krijgen om altijd maar het duurste van het duurste te hebben. En nee, dat heeft echt niet alleen met ‘veel werken en sparen’ te maken naar mijn mening.