18 oktober 2016 – Beroemd persoon

Met welk levend beroemd persoon zou je wel eens wat willen drinken?

Alex van der Zouwen

Beter bekend als Kraantje Pappie. Ik weet nog zo goed dat ik echt net begon met fotografie en een paar jongens hadden gevraagd of ik portret foto’s van ze wilde maken. Het waren vijf vrienden die een rapgroepje waren begonnen en hun grote inspiratie was; Kraantje Pappie.  Ik had nog nooit van hem gehoord, maar ze lieten me wat muziek horen en ik vond het best wel tof. Dat was trouwens rond 2008/2009 denk ik? Dus het was vooral nog underground shit (denk ik?). Ik had zijn naam in ieder geval niet echt onthouden en ik vergat zelfs het bestaan van hem een beetje..

Pas een paar jaar later, toen Kraantje Pappie zijn eerste album Crane uitbracht, hoorde ik zijn muziek weer en toen ik dacht ik: “Shit! Dat is die dude waar die jongens zo fan van waren!”  Ik was echt meteen hooked en heb zijn eerste plaat echt compleet grijsgedraaid. Letterlijk, want die CD is kapot inmiddels..

Toen Kraantje in 2014 zijn tweede album, Crane II, releasde ging hij touren door Nederland en kwam hij ook in mien stadsje Leeuwarden. Natuurlijk MOEST ik daar heen. Alleen niemand wilde mee.. En toen bedacht ik me dat ik fotograaf ben, dus ik kon gewoon lekker no-life in mijn eentje naar z’n show en ook nog met toffe foto’s thuis komen. Op mijn insta-foto hieronder zie je foto’s die gemaakt heb van onder andere FATA en Kraantje Pappie in voormalig Poppodium Romein.

It’s a wrap 🙂 #concert #photography

Een foto die is geplaatst door Tinii Groen (@tiniigroen) op


Oh en niet geheel onbelangrijk, het hoogtepunt van de avond, op de foto met Kraantje zelf. Ik kon wel janken! (Heb ik niet gedaan hoor, kan echt niet) 

With the artist: Rapper Kraantje Pappie

Een foto die is geplaatst door Tinii Groen (@tiniigroen) op

Het was oprecht één van de meeste toffe avonden die ik heb mee mogen maken.

Toen mijn vader begin vorig jaar ziek werd en geopereerd moest worden aan zijn hart heb ik ook heel veel gehad aan Kraantje zijn muziek. Op Crane II stond namelijk een nummer genaamd ‘Daar lag je dan.’ En dat nummer was voor mij op dat moment gewoon echt on point. Ik heb zo ontzettend veel aan dat nummer gehad en als ik dat nummer nu weer hoor krijg ik meteen weer kippenvel.

Zo’n kippenvel momentje had ik laatst ook weer toen het nummer voorbij kwam tijdens shuffle modus. En toen ik daar over tweette kreeg ik een reactie van Kraantje zelf en dat vond ik zó tof! Ik heb de hele dag met een lach gelopen.

Kraantje Pappie Tweet, beroemd persoon

Veel mensen kijken raar op als ik zeg fan te zijn van Kraantje Pappie. Want ja, ik ben toch een rockchick? Maar het zijn gewoon de teksten van Kraantje die het ‘m doen. Ze zijn gewoon lekker en ik houd van de afwisseling tussen de harde humor, maar ook de harde waarheid. En eerlijk, die beats zijn hypend as fuck!

Maar goed, genoeg fangirling, de vraag ging niet over hoe fan ik ben van Kraantje Pappie, maar met welk beroemd persoon ik wel eens een drankje zou willen drinken en dat is dus met Alex a.k.a. Kraantje Pappie. Gewoon, omdat het mij oprecht een enorm relaxte dude lijkt.

18 November ga ik wederom als fotograaf naar zijn show, dus wie weet kan ik wel een drankje proosten met hem. Zou wel lachen zijn, haha!