inspireert

27 november 2016 – Inspireert

Wie inspireert jou?

Dit vind ik een lastige vraag, omdat veel personen mij wel inspireren eigenlijk. Maar ik denk dat ik op dit moment kies voor iemand die ik vooral als voorbeeld zie wat betreft zijn fotografie kunsten. En dan heb ik het over William Rutten. Deze fotograaf inspireert mij enorm, omdat hij niet alleen prachtige, pure portretten maakt, maar ook ontzettend mooie foto’s maakt van artiesten tijdens hun live concerten. En behalve dat hij prachtige plaatjes maakt, is hij ook nog eens een enorm aardig persoon. Op zijn Facebookpagina heeft hij veel interactie met zijn volgers en hij geeft regelmatig een beginnend of nog onbekende fotograaf een plek op zijn pagina door middel van een open portfolio.

Ik vind het heel inspirerend dat hij andere fotografen niet als concurrenten ziet, maar echt als collega’s. Wie zelf ook fotografeert weet namelijk hoe ontzettend veel concurrentie er kan zijn tussen fotografen en hoeveel gedoe er soms kan zijn. Het achterhalen van een openbare locatie waar een foto gemaakt is, is soms al een crime, want ‘stel je voor dat je mij gaat na-apen’  …

Anyway, William Rutten inspireert mij dus enorm en ik ben hem heel dankbaar voor alle tips die hij altijd met ons deelt.